Omdat het ook anders kan...

Begraven of cremeren

De keuze voor begraven of cremeren is een persoonlijke keuze. Sinds 1955 is het in Nederland toegestaan om te cremeren en tegenwoordig is meer dan de helft van het aantal uitvaarten een crematie.

Cremeren

Bij cremeren vindt de uitvaartplechtigheid meestal plaats in het crematorium waarna de overledene al dan niet in het bijzijn van de directe nabestaanden wordt gecremeerd. De as wordt opgevangen en in het crematorium bewaard. Na 30 dagen wordt deze overhandigd aan de familie. U kunt daarna zelf bepalen wat u met de as wenst te doen.

Begraven

Bij begraven heeft u de keuze tussen een eigen graf of een algemeen graf. Per gemeente verschillen de termijnen waarvoor u een eigen graf koopt. Bij een eigen graf wordt u als nabestaande rechthebbende en bepaalt zelf wat er met het graf gebeurt en wie er in de toekomst eventueel bij begraven wordt. Bij een algemeen graf blijft de gemeente de rechthebbende en heeft u als nabestaande geen invloed op de plaats of het gebruik. Algemene graven worden over het algemeen voor 15 jaar uitgegeven en kunnen vaak niet worden verlengd.

Natuurbegraven

Natuurbegraven is de oudste en meest natuurlijke manier om een overledene te begraven. Het lichaam wordt teruggegeven aan de natuur. Graven op een natuurbegraafplaats worden nooit geruimd, er is sprake van altijddurende grafrust. Het betekent ook dat er alleen maar natuurlijke materialen gebruikt mogen  worden.


Adresgegevens

De Hoeksche Uitvaart
Robert Saalmink Uitvaartverzorging
Admiraal de Ruyterstraat 139
3262 XD Oud-Beijerland

Contact

Voor melding van een overlijden zijn wij
24 uur per dag bereikbaar op:
06-52.71.52.44