Omdat het ook anders kan...

Wat te doen bij overlijden

Voorbereid of onvoorbereid: er komt van alles op u af als er iemand overlijdt.
Hieronder volgt een overzicht van de aandachtsgebieden als iemand, onder normale omstandigheden, overlijdt:

Tijd nemen

U hoeft niet direct te handelen als er iemand is overleden. Neem de tijd om stil te staan bij wat er gebeurt.

Wanneer u advies wilt of vragen heeft, kunt u ons 24 uur per dag bellen.

Dokter bellen

Als u eraan toe bent dan belt u, als iemand thuis is overleden, de dokter. Die moet komen om het overlijden vast te stellen.

Indien iemand in het ziekenhuis of in een verpleeghuis komt te overlijden wordt de dokter over het algemeen door de verpleging ingeschakeld.

Verzorgen

Als de dokter is geweest dan mag u de overledene verzorgen. U kunt ons daarvoor te allen tijde bellen. Wij komen persoonlijk naar u toe en zorgen voor de verzorging van de overledene. Wanneer het niet mogelijk is om thuis de laatste verzorging te doen, zorgen wij ervoor dat de overledene naar een uitvaartcentrum wordt gebracht.

Opbaren

Als het mogelijk is kan de overledene thuis opgebaard worden: dichtbij en alle tijd om op een eigen manier afscheid te nemen. Als het thuis niet mogelijk is dan zoeken we naar een andere geschikte plek, zoals een uitvaartcentrum.

Bespreking van de wensen

Een aantal praktische zaken moet snel geregeld worden zoals: de rouwkaart, het vervoer van de overledene, en natuurlijk waar en wanneer de uitvaart gaat plaatsvinden. Bij elke keuze die gemaakt moet worden kunnen wij steeds met u afstemmen wat wij zullen doen en wat u wilt doen en zullen wij idee├źn aandragen die bij de overledene en bij u passen.

Uitvaart

En dan komen alle dagen dat we de uitvaart gaan voorbereiden. Uit ervaring weten wij dat het belangrijk is om hier echt de tijd voor te nemen. In alle rust spreken wij samen de uitvaart tot in detail door, zodat u met een gerust gevoel een waardig afscheid tegemoet kunt zien.

Verzekering

U bent vrij in de keuze van uitvaartonderneming, ongeacht welke verzekering u hebt afgesloten. Dit geldt zowel voor een kapitaalverzekering als voor een naturaverzekering.


Adresgegevens

De Hoeksche Uitvaart
Robert Saalmink Uitvaartverzorging
Admiraal de Ruyterstraat 139
3262 XD Oud-Beijerland

Contact

Voor melding van een overlijden zijn wij
24 uur per dag bereikbaar op:
06-52.71.52.44